Podcast Vraag dat maar aan je moeder!

Suzanne Bakker werkt het aankomende jaar aan de podcast Vraag dat maar aan je moeder! Het startpunt is de vraag van haar zoontje wat er is gebeurd met haar familie in de Tweede Wereldoorlog. De podcast gaat vanaf daar door over hoe bepaalde mechanismes, zoals het zwijgen over vroeger, overgedragen worden van generatie op generatie.

Ze spreekt onder andere met haar zoon, haar broer, een oom die ze nog nooit eerder had ontmoet, met verschillende experts en met andere mensen van verschillende achtergronden over hoe zij omgaan met hun familiegeschiedenis. 

In de podcast delen we met elkaar hoe onze familiegeschiedenis doorwerkt in wie we nu zijn. Ook delen we technieken om daar beter mee om te gaan. Dat doen we in de hoop dat we elkaar zo beter begrijpen, en zodat we ook vrijer en gelukkiger kunnen staan in ons leven nu en in de toekomst.

Beluister de eerste aflevering van de podcast hier:

Via het Amsterdams 4 en 5 mei comité deelden wij blikken Vrijheidsmaaltijdsoep uit aan een aantal organisaties en individuele bewoners in Amsterdam-Noord. Je kan de soep ook zelf maken, klik hier voor het recept. 

We nodigen je uit om samen met je familie naar de podcast te luisteren, terwijl je elkaar de vragen stelt waar het in de podcast over gaat.  Via deze website kan je met ons delen hoe dat ging, en welke vragen en verhalen bij jou naar boven komen. 

Hier kan je het lied ‘Want het regent’ uit de podcast nog eens luisteren.

Geef een reactie