Naaiatelier

& koffie & kledingruil in de Rietwijker
Kleding repareren, restylen, ruilen, zelf maken? Kom eens langs bij ons naaiatelier & koffie & kledingruil.

In april en mei zijn er een aantal naaiatelier specials met leuke workshops!
Op 22 april van 14.00-15.30 (let op aangepaste tijd) is er een workshop Sashiko, een Japanse reparatietechniek waarmee je bijvoorbeeld jeans mooi kunt repareren, door Manon Navarro. Op 6 mei naaiatelier special! workshop stoffen in mooie patronen verven door Roua al Halabi 12:00- 14:00. 20 mei naaiatelier special! workshop sustainable fashion van Naomi Rosheuvel 12:00-14:00.
Zie ook onze instagagram en Facebook voor meer informatie

Naaiatelier in de Rietwijker
Heb jij ook kleding liggen die gemaakt moet worden, maar kom je daar niet aan toe? Wil je duurzamer met kleding omgaan door te ruilen, kleding te restylen, opnieuw te combineren. Wil je eigen (kinder)kleding maken? Ben je opzoek naar inspiratie? 
Of kan jij goed naaien en wil jij je kennis delen met anderen?
Dat kan bij het naaiatelier op maandagochtend in de Rietwijker. Soms worden er ook workshops gegeven.Er zijn naaimachines, koffie & thee.
Heb je zelf een naaidoos, garen, stoffen liggen etc.
Of kleding die je niet meer aantrekt, die geruild of gerestyled kan worden. Neem het mee! 

Locatie: Rietwijker
Tijd: 12-14uur
Data: Iedere eerste en derde vrijdag van de maand
4 & 16 maart, 1 & 15 april, 6 & 20 mei, 3 & 17 juni

Het naaiatelier is een initiatief van de Theaterstraat samen met met Fatima el Farroudi.Voor vragen en reserveringen mail naar fatima_farroudi@hotmail.com of info@theaterstraat.com 
Ps: Donaties van garen of andere naaispullen zijn welkom

NAAIATELIER SPECIALS

20 mei naaiatelier special! workshop sustainable fashion van Naomi Rosheuvel 12:00-14:00 uur
“Samen gaan wij een kledingstuk nieuw leven inblazen. Neem een kledingstuk mee dat je graag mooier of hipper wilt maken. Samen met Naomi ga je dit kledingstuk een unieke look geven en leer hoe je oude spullen zomaar een nieuw leven kunnen krijgen. Duurzaam ontwerpen is een Naomi’s doel, geen enkel stuk stof word zomaar weggegooid en er word zoveel mogelijk hergebruikt. De stoffen die zij in haar ontwerpen gebruikt, komen van ateliers die restpartijen over hebben van oude collecties.”
Naomi heeft ook haar eigen kledinglijn: Nomi by Naomi: hij op haar site voor meer inspiratie https://nomibynaomi.nl

22 april Sashiko door Manon Navarro van 14.00-16.00 uur
“De japanse cultuur kent veel prachtige manieren om dat wat versleten, kapot of verweerd is juist te eren door reparatie te benadrukken. Sashiko, boroboro en kintsugi zijn hier mooie voorbeelden van. Ik ben zelf pas enkele jaren actief mijn kleding (en die van vrienden) zichtbaar gaan repareren, maar help graag anderen met de start om dit ook te doen. Wat gaan we doen? Je eigen favoriete kledingstuk repareren. Liefst van katoen of linnen. Denim leent zich erg goed. Maar kies iets uit zonder stretch (elastaan) Uit eigen ervaring weet ik dat kapotte jeans van kinderen vaak een dankbaar onderwerp is. Als je het hebt neem dan het volgende mee: 
– kapot kledingstuk
– kleine lappen / afgedankte kleding waar we stukken uit kunnen knippen als je die hebt (niet noodzakelijk)6 mei workshop stoffen verven d.m.v Shibori door Roua al Halabi 12:00- 14:00 uur
“We gaan aan de slag met verschillende Shibori technieken en iedereen maakt een tas met eigen patroon.
Shibori is een eeuwenoude Japanse reist-verftechniek waarbij je patronen op de stof maakt door te vouwen, binden, klemmen en naaien. Met deze techniek vermijd je het verven van sommige delen van de stof en maak je de mooiste patronen met de hand. ”
Als je het hebt neem dan het volgende mee: 
– effen linnen tas of
– andere effen kleding
Geef een reactie