Moestuin Parlevinker

Guerilla gardening & community farming

Het moestuinieren vraagt om zorg, aandacht, en vertrouwen. Die sfeer hopen we over te brengen op het plein en haar gebruikers; dat we wonen op een plek die het wekelijks handwerk waard is. We flankeren het moestuinieren met een bescheiden cultureel programma. 
In domeinen zo divers als kunst, activisme en buurtwerk maakt moestuinieren en stadslandbouw een sterke opkomst door. Internationaal is te denken aan kunstenaars als Fritz Haeg en Maria Theresa Alves, en “gangsta gardiner” Ron Finley. Het is een activiteit van zorg, aandacht en geduld. Geen ego en spektakel; het sluit eerder aan bij het genre van de maintenance art, een fenomeen uit de jaren ‘70 dat momenteel weer opgang maakt. Het maakt mensen bewust van waar hun voedsel vandaan komt, van het feit dat de openbare ruimte van ons allemaal gezamenlijk is, en onze gezamenlijke zorg vraagt.

Concept en initiatief: Pankaj Tiwari en Arthur Kneepkens Uitgevoerd en aangescherpt door: bewoners, ondernemers en andere gebruikers van het pleinMede mogelijk gemaakt door: de Gemeente Amsterdam (Projectmanagementbureau: team Banne Noord; en Stadsdeel Noord)

Geef een reactie